07 marca 2008

Herná novinka od Toshiby


Chcete vyzerať ako úplný debi.... ehm... fanatik do počítačových hier? Nebude nič jednoduchšie, až sa do praxe dostane jeden z najnovších konceptov Toshiby – prilba s 360° rozhľadom po integrovanej obrazovke.


Pravda, neviem, ako vlastne tento zaujímavý koncept funguje, ani prečo modelka na fotografii potrebuje na úplnú spokojnosť ešte aj samostatný televízor, ale jedno je jasné: Keď si na hlavu nasadíte toto trojkilové závažie, bude koniec všetkým "l33t" a "0wn4g3" tričkám a iným kusom oblečenia, ktoré tak jasne odlišujú fanatických počítačových hráčov od ostatných. V tejto okrase vás zaručene nikto neprehliadne. Ani lan party už nikdy nebudú, aké bývali... Ako sa vlastne s takouto ozdobou na hlave hráč napije koly? Už vidím tie šokujúce správy o hromadných úmrtiach počítačových hráčov na dehydratáciu...:) A ako sami vidíte určite to nie je nič pre ľudí trpiacich klaustrofóbiou. A dá sa v tomto prototype vlastne normálne dýchať? Pretože podľa kŕčovitého zovretia joysticku  ktoré nám predvádza modelka na obrázku tam asi nie je vzduchu nazvyš. A čo ak sa vám tento prototyp zasekne na hlave? Alebo čo ak sa začne prehrievať? Na tieto tienisté stránky konštruktéri zrejme veľmi nemysleli. Jednoznačne to chce ešte vychytať nejaké tie muchy a kto vie, možno za pár rokov budeme bežne chodiť s takýmito "ozdobami" na hlavách. Však aj pri predstavení prvého bicykla zožal najprv tento vynález posmech a pozrime sa dnes.... Dovtedy sa tento prototyp značne zmodernizuje a rozšíri svoju funkcionalitu. Jasne že tam už samozrejme budú aj vývody na príjem vody a stravy, príjem televízneho vysielania, mp3 prehrávač, domáce kino a podľa neoverených zdrojov sa v luxusnejších modeloch pre ženy bude ponúkať aj zabudovaný sušič na vlasy :)

 Alebo chce Toshiba zaútočiť na trh papierových vreciek s otvormi pre oči? Tak či onak, ak sa tento "praktický" prototyp dostane niekedy do výroby v takejto forme, výrobca bude musieť prikladať zákazníkom k nákupu aj darčekovú poukážku na rehabilitáciu chrbtice, alebo aspoň masážny krém na bolesti svalov.



Zdroj: Engadget

Žiadne komentáre: