26 januára 2012

Návod na CORONA Injector CLI - Jailbreak pre iPad 2 iOS 5.0.1

Pre všetkých nedočkavých užívateľov iPad 2 prinášam po úspešnom jailbreaku mojho iPadu 2 návod na Corona Iniector CLI jailbreak pre iOS 5.0.1. aj pre menej zdatých užívateľov, ktorý si s príkazovým riadkom príliš nerozumejú. Celý proces jailbreaku vám nezaberie viac ako 10 minút.

Takže pokiaľ sa vám nechce čakať na vydanie grafického rozhrania greenpois0n Absinthe pre Windows môžete to risknúť cez príkazový riadok s týmto návodom. (samozrejme na vlastnú zodpovednosť) :)

Návod som sa snažil písať jednoduchou a zrozumiteľnou formou typom "For Dummies" takže by to mal pochopiť hádam každý. Pokiaľ nie píšte, rád poradím.

Návod je určený pre tablet iPad 2  iOS 5.0.1 podľa dostupných informácií by však mal fungovať rovnako aj na iPhone 4S (nevyskúšané)

Pri Jailbreak som použil notebook HP Pavilion DV7 s Windows 7 - 64bit (32bit som neskúšal no nemali by nastať komplikácie) a tablet iPad 2, 16 GB 3G

Takže zahrejte tablet a poďme na to.

1. Pokiaľ ste ešte nespravili upgrade cez iTunes na iOS 5.0.1 teraz je ten správny čas.

Ja som pred časom upgrade spravil no pre istotu som dal cez iTunes čistý iOS 5.0.1 cez restore a iPad som nastavil ako nové zariadenie.

2. Po úspešnom upgrade/restore, si nastavte tablet do použiteľného stavu (čiže sa preklikajte na plochu) iPad nechajte po celý čas pripojený v USB.

3. S ---tejto linky--- si stiahnite cinject CLI tools od Chronic Dev team a rozbaľte si ho na C:/

(ja som rozbalený priečinok na C:/čku premenoval na "jb"

4. Spustite si príkazový riadok vo Windows

(stlačte "štart menu", do spodného riadka zadajte bez úvodzoviek "cmd" ked sa vám hore zobrazí kliknite naň.) áno... to čierne okienko ktoré na vás vykuklo je príkazový riadok :))

5. Prejdeme do priečinka kde máme uložené súbory ktoré sme stiahli, čiže zadáme bez úvodzoviek:

"cd /"

a následne

"cd /jb"

Hurá a prvú časť mate úspešne za sebou. Teraz si ešte raz rozmyslite či chcete naozaj pokračovať, pretože potom už niet cesty späť :) (samozrejme keby počas nasledujúcich krokov čokoľvek zlyhalo, tablet nevyhadzujte :) dajte znovu restore cez iTunes a ide sa dalej). Takže rozmysleli ste si to? Tak a ide sa na to.

1. V príkazovom riadku by nám teraz malo svietiť C:/jb>_ pokiaľ nie zopakujte predošlé kroky.

2. Dalej zadáme (všetko bez úvodzoviek) "cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig" a stlačíme Enter


Teraz by sa nám mal iPad rozsvietiť a zobraziť okno "Inštalovať profil" klikneme "Inštalovať" (na iPade samozrejme) :) ešte na nás kukne okienko že profil nie je podpísaný. Potvrdíme "Inštalovať" teraz nás vyzve na zadanie hesla pre VPN účet. Nič nevyplníme a klikneme "ďalej"

Zobrazí sa že profil bol nainštalovaný čo potvrdíme ťuknutím na "Hotovo" teraz vydíme že v iPade máme otvorené nastavenia.

3. do príkazového riadku v PC zadáme "cinject.exe -j payloads"


4. keď prebehne uploading potrebných súborov bude nám v príkazovom riadku znovu svietiť C:/jb>_ následne zadáme "cinject.exe -w" a v iPade v nastaveniach zapneme tlačítko VPN prebehne jailbreak a tablet sa reštartuje.

5. Teraz zatnite zuby, stiahnite zadok a držte si palce :)

Gratulujem... pokiaľ všetko prebehlo správne po zapnutí iPadu v ňom už budete mať nainštalovanú Cydiu :)

Cydiu pri prvom zapnutí nechajte nakonfigurovať súbory a aktualizovať cez net.

Toť Vše.......

Dúfam že vám tento návod aspoň trochu pomohol.


A nakoniec veľké poďakovanie členom Chronic Dev team

@pod2g, @planetbeing, @saurik, @pimskeks, @p0sixninja, @MuscleNerd, and @xvolks

Vďaka ktorým sú naše iOS zariadenia opäť použitelnejšie.

ĎAKUJEME !!! :)

Žiadne komentáre: